+31 (0) 85 027 00 00
Momenteel zijn wij telefonisch niet bereikbaar.
0item(s)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
5

Glazen douchewand schoonmaken met de tips van Sanifun

9 februari 2017

Sanifun douchewand AndriaGlazen douchewanden zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de badkamer. Vrijwel iedere douchecabine is voorzien van glazen wanden, een inloopdouche is tegenwoordig meestal gemaakt van glazen douchewanden en een ingebouwde douche wordt vrijwel altijd afgesloten met een douchedeur van glas. Het glas zorgt voor een stijlvolle, tijdloze en moderne uitstraling in de badkamer. Belangrijk is dat de glazen douchewand goed schoongemaakt wordt zodat de glazen douchewand zijn glans behoudt en een stijlvolle uitstraling blijft geven aan de badkamer. Hieronder vind je een aantal tips voor het schoonmaken van glazen douchewanden:

Maak de douche droog na iedere douche beurt

Iedere keer als er iemand gedoucht heeft dan blijven er watersporen achter in de douche. Wanneer dit niet drooggemaakt wordt, dan is de kans groot dat er in de loop van de tijd kalk achterblijft op de douchewand. Om die reden is het van belang dat iedere keer als er gedoucht is, de douchewand droog gemaakt wordt door middel van bijvoorbeeld een trekker of handdoek. Op die manier voorkomt u kalkvorming in de douche; voorkomen is altijd makkelijker dan genezen!

Droogtrommeldoekjes doen wonderen

Hard water houdt in dat er vrij veel kalk in het water zit. Hard water staat erom bekend eerder kalkvorming achter te laten, wat vooral een probleem kan zijn in de badkamer. Deze lichte kalkvorming is eenvoudig te verwijderen door het gebruik van een droogtrommeldoekje. Wrijf het doekje over de kalkvorming, zodat de douchewand weer netjes schoongespoeld kan worden. In het droogtrommeldoekje zitten specifieke ingrediënten die kleding zachter maken, ditzelfde effect heeft het doekje op de aanslag in de douche.

Gum de kalkaanslag in de douche weg

Lukt het je niet om de kalkaanslag te verwijderen door een droogtrommeldoekje te gebruiken? Dan is de kalk wellicht te hardnekkig om het nog te verzachten voor het doekje. In dat geval kan een gum helpen om de kalkaanslag in de douche te verwijderen. Met een gum kun je niet alleen potlood wegvegen, in sommige gevallen kun je ook de aanslag in de douchecabine ongedaan maken. Douchewand schoonmaken met azijn Is de kalkaanslag te hardnekkig en willen bovenstaande tips niet helpen om de kalk te verwijderen? Dan is het verstandig om de glazen douchewanden iets grondiger schoon te maken. Spray de glazen wanden in met azijn en laat dit een kwartiertje intrekken. Het azijn zal ervoor zorgen dat de kalk los komt zodat je het daarna eenvoudiger kunt verwijderen. Zet voor het sprayen wel een raampje in de badkamer open, azijn heeft namelijk een erg sterke geur.

Nieuwe glazen douchewand kopen

Heb je te lang niet omgekeken naar de douchewand en is deze hierdoor eigenlijk aan vervanging toe? Bekijk dan de verschillende glazen douchewanden, douchedeuren en douchecabines van Sanifun welke je eenvoudig online kunt bestellen. Hou bovenstaande tips goed in het achterhoofd, zodat je jarenlang plezier zult hebben van de glazen douchewand die er als nieuw uit blijft zien!

Dit bericht delen
web-monitoring-ok